Hjertet i Nabohjælp er dig og mig

Hjertet i Nabohjælp er dig og mig

Heldigvis er det ikke appen, som forebygger indbrud. Det er dig og mig og vores naboer. Så du kan stadig nabohjælpe, selvom du ikke kan bruge appen.

Nabohjælp uden app

Selvom du ikke har Nabohjælps app, kan du stadig nabohjælpe. Det tyven frygter, er nemlig mennesker - ikke teknik. Derfor går tyven en stor ring uden om nabolag, hvor der er liv på gaden, hvor der er folk der hilser, folk der interesserer sig, og hvor der i øvrigt ser ud til at være nogen hjemme.   

Vil du skilte med nabohjælpen?

Hvis du ikke har mulighed for at melde dig ind i Nabohjælp ved at hente vores app, kan du stadig få klistermærker tilsendt. 

  • Skriv til info@nabohjaelp.dk med navn og adresse og fortæl, at du gerne vil have klistermærker, men ikke har mulighed for at hente appen.
  • Vi pakker og sender klistermærkerne til dig og sletter herefter dine data her hos os.

Vi kan tilbyder dig lidt mere hjælp, hvis du kan hente Nabohjælps app ned på din smartphone eller tablet på GOOGLE PLAY eller APP STORE. Den koster ingenting.

Sig hej til dem du møder i nabolaget

I dagligdagen kan du charmere naboerne og samtidig skræmme tyven med et hej. For før vi kan være noget for hinanden, skal vi kende lidt til hinanden og med dit hej bliver dem i nr. 36 pludselig til Tina og Ben. Det samme varme hej er tyvens frygt. Han vil ikke kunne sættes i forbindelse med de nabolag, han planlægger at bryde ind i – han vil slet ikke hilses på.

Præcis derfor starter effektiv Nabohjælp med et hej.

Sig noget når du ser noget

Når der har været indbrud, er der højere risiko for indbrud i perioden efter. Ikke kun der hvor indbruddet var - også i resten af nabolaget.

Jo færre der ved besked eller kigger efter tyven, jo bedre betingelser har han ... men du og dine naboer kan bryde mønstret, hvis I fortæller hinanden, hvad I ved. 

  • Del din viden med hele nabolaget. Fx i en lokal facebookgruppe
  • Fortæl det til en nabo, som har Nabohjælps app, så det kan blive delt med alle nabolagets nabohjælpere. 

Tjekliste når din bolig skal være alene hjemme

Er du en af dem, som tænker Nabohjælp, når du skal på ferie, så er du godt på vej. Men inden du tager afsted, kan du også klæde dit hjem rigtig på til at være alene hjemme. Det skal nemlig ligne, at du skam er hjemme, for så kommer tyven ikke hos dig.

  • Fjern dine værdier fra vinduerne, så tyven ikke spotter dem
  • Luk og lås evt. dørene inde i huset, så tyven ikke har overblik
  • Og husk så, at fortælle dine naboer, hvornår du er væk

Tjekliste når du feriehjælper naboen

Når det så er din tur til at passe naboens hjem, er din fornemmeste opgave at få det til at se ud som om, der er nogen hjemme. 

  • Smid lidt skrald i skraldespanden uden for og kør den på plads, hvis den står og flagrer
  • Parker din cykel eller bil i indkørslen
  • Hvis du kan, så gå en runde om huset for at se, om alt er ok

Se nabolaget med tyvens øjne

Når en tyv vælger gerningssted, kigger han efter et attraktivt hus i et attraktivt nabolag. Attraktivt er fx når naboaget virker forsømt - som om folk er ligeglade og passer sig selv. Få lidt tips til, hvad du og dine naboer kan gøre sammen i tjeklisten herunder.